28.03.2018., Kategorija: Novosti

5. Lucijanov pohod - 07.04.2018.

organizira u subotu, 7. travnja 2018.

5. LUCIJANOV POHOD

IZLET VLAKOM

Lucijanov pohod je obnova tradicionalnog izleta seniorske skupine PD Ravna gora u Hrašćinu i Trgovišće, te na Hrašćinsku piramidu na brdu Šijan iznad Trgovišća. Pohod je posvećen dugogodišnjem pročelniku seniorske skupine PD Ravna gora Lucijanu Smokvini koji je često bio vodič upravo na ovu, u novije vrijeme zaboravljenu planinarsku destinaciju.
Izlet organiziramo u suradnji s OŠ Hrašćina i Klubom ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina.

Preuzmite program izleta

Karta pohoda

Polazak vlaka sa željezničkog kolodvora Varaždin u 6,46 sati.
(polazak iz Čakovca u 6,18 sati – presjedanje u Varaždinu)
Dolazak vlaka na željezničku stanicu Hrašćina-Trgovišće u 7,45 sati.
Povratak - Polazak vlaka sa željezničke stanice Budinšćina u 16,05 sati
Dolazak vlaka na željeznički kolodvor Varaždin u 16,53, presjedanje i polazak za Čakovec u 16,57 sati
Trajanje pješačkog puta: cca. 6 sati s odmorima, bez velikih visinskih razlika.
Dužina trase: 10,5 km
Opis puta: Sa željezničke stanice Hrašćina-Trgovišće uspon prema kuriji Belošević. Razgledavanje kurije uz vodstvo vlasnice. Uspon prema Trgovišću gdje je predviđen kratak odmor u caffe baru „St. Barbara“. Nastavak puta prema Domovcu u kojemu se nalazi pil sv. Marka iz 1647. g. Posjet mjestu pada Hrašćinskog meteorita u naselju Kiternaši koje je obilježeno poučnom tablom. Nastavak puta prema Hrašćini gdje se nalazi pil sv. Ane s uzidanom rimskom stelom, razgledavanje freski u župnoj crkvi sv. Nikole i povratak u Trgovišće. Uspon na vrh Šijan (oko 330 mnv) na kojem se nalazi razgledna piramida koju su postavili Hrašćinski planinari sredinom 20. st. Kod piramide je predviđen odmor za ručak iz ruksaka. Nakon ručka nastavak puta prema vinariji Bolfan gdje se nalazi žig HPS-a od vrha Šijan. Pored starih drvenih kleti na Greblici dolazimo do kapele sv. Benedikta i dalje prema željezničkoj stanici Budinšćina.


Potrebna planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima.
Vodič: Dubravko Šincek, gsm: 098 936 80 63 ; e-mail: dubravko.sincek@gmail.com
Molimo zainteresirane da se na vrijeme prijave radi ostvarivanja prava na grupni popust na željezničke karte.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu i da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost. Vodič zadržava pravo promjene s obzirom na vremenske ili druge neplanirane novonastale uvjete na terenu.


PD Ravna gora: www.pdravnagora-vz.com/izleti   ;  www.facebook.com/planinarskodrustvo.ravnagora
Hrašćina: www.opcina-hrascina.hr  ;   www.facebook.com/klubljubiteljazavicajnebastinehrascina/
Kurija Belošević: www.njegus.com/

Izlet u Mađarsku - 15.04.2018.

PD "Ravna gora" Varaždin poziva na planinarsko-kulturološki izlet u Mađarsku s usponom na jedan od vulkana uz jezero Balaton u nedjelju 15. travnja 2018.

28.03.2018.

Planinarski put po Ravnoj gori i Cvjetne staze Ravne gore - 14.04.2018.

PD Ravna gora organizira izlet u subotu 14. travnja 2018. - Planinarski put po Ravnoj gori i Cvjetne staze Ravne gore "U potrazi za crnkastom sasom" od Donje Voće do Filićevog doma. Društveni izlet i izlet sekcije Mali Ravnogorci.

28.03.2018.

5. Lucijanov pohod - 07.04.2018.

PD Ravna Gora organizira u subotu, 7. travnja 2018. 5. LUCIJANOV POHOD, IZLET VLAKOM Lucijanov pohod je obnova tradicionalnog izleta seniorske skupine PD Ravna gora u Hrašćinu i Trgovišće, te na Hrašćinsku piramidu na brdu Šijan iznad Trgovišća. Pohod je posvećen dugogodišnjem pročelniku seniorske skupine PD Ravna gora Lucijanu Smokvini koji je često bio vodič upravo na ovu, u novije vrijeme zaboravljenu planinarsku destinaciju. Izlet organiziramo u suradnji s OŠ Hrašćina i Klubom ljubitelja zavičajne baštine Hrašćina.

28.03.2018.